keskiviikko 4. elokuuta 2010

Tekstiilien vaihdoksia

Sehän on nyt se vanha periaate, että tekstiileillä muuttaa tilan ilmeen nopeasti. Ja näinhän se on! Itse innostuin ostamaan alennusmyynnistä valmisverhot ja niihin sopivan kaitaliinan ja muutin keittiön ilmeen muutamassa minuutissa ja todella edullisesti!
Koko muutosoperaatio maksoi nimittäin hieman yli kymmenen euroa. Verhot ovat vihreävalko-ruudulliset ja sellaisia minulla ei aikaisemmin olekaan ollut. Vaikka väri mukailee keittiön isosta ikkunasta avautuvaa näkymää takapihan vihreyteen, ovat verhot kuitenkin hauska raami maisemalle. Verhopidikkeinä minulla on valtavan kokoiset valkoiset tupsukat. Nekin hankin joskus edullisesti jostakin.
Muutokset ovat vain aina lumipalloeffektejä! Nyt pitäisi vaihtaa seuraavaksi keittiön ikkunalaudalla olevien pöytävalaisimien varjostimet. Ostin Lene Bjerren valaisimet joskus jonkun lahjatavaraliikkeen loppuunmyynnistä (minusta on hauska tehdä löytöjä!), ne ovat vain pohjaväriltään väärän väriset.
Vanhan ruokapöytämme ja tuolit olisi hauska maalata valkoisiksi - tosin siinä menee miehelläni raja. Hänen mielestään vanha tammipöytä ja tuolimme eivät kaipaa uudelleenkäsittelyä. Ja oikeassa tietenkin on, ne ovat kauniita alkuperäisessä asussaan.

Nopeista ilmeenmuutoksista on tässä muutaman hyvä esimerkki Amy Butler Designilta. Vuodetekstiilien vaihdolla saa todella suuren muutoksen tilaan. Neutraalin väriset seinä ym. pinnat antavat laajan liikkumavaran. Usein pussilakanat ovat niin kauniita, ettei niitä malttaisi piilottaa päiväpeitteen alle ja varsinkin kun kauniita päiväpeitteitä on hankala löytää. Ne ovat yleensä aika onnettomia ja tylsiä, varman päälle valikoimaan valittuja. Mutta jos on innokas siivooja ja tuulettaja (mitä minä en valitettavasti ole...), ei päiväpeitettä välttämättä tarvitse edes laittaa. Näitä asioita kun alkaa ajatella, näkee aina ne suurennokset niistä pölypunkeista mielessään...2 kommenttia:

Henrietta kirjoitti...

Ai että tuo ekan kuvan päiväpeite olis aivan ihana ja unelma.

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Oli todella ihana! Vihreät koristetyynyt olivat todella kauniit myös:)