keskiviikko 4. elokuuta 2010

Lastenhuoneen kalusteita

On se sisustajilla niin helppoa nykyään kun netti pursuaa ideoita ja tavaraa yli äyräiden. Oman sisustustyylin etsinnöissä saa netistä osviittaa suunnan löytämiseen, lisäksi löytää hyviä ideoita omien ajatustensa jatkeeksi, saa mojovan annoksen insipiraatiota kodin sisustamiseen littyvissä asioissa ja tietysti mahdollisuuden hankkia sellaisia sisustustavaroita ja huonekaluja mitä ei oman alueensa liikkeistä koskaan löytäisi.

Sisustuslehtiä olen ostanut viimeisten vuosien aikana todella vähän. Netti on ainakin minulle valtaisa informaation lähde. Tosin onhan se mukava lukaista joku hyvä lehti kaikessa rauhassa kahvikupposen ääressä.

Sisustuslehtiä on kyllä elämänsä aikana tullut ostettua aikamoiset kasat. En ole malttanut heittää niitä pois ja ovat oikeastaan aikamoista "ongelmajätettä" l. vievät paljon säilytystilaa. Äidin asuntoa kun tyhjensimme aikoinaan, kannoimme ulos isot kasat Schöner Wohnen lehtiä, vanhimmat olivat 60-luvulta. Äiti ei ollut myöskään malttanut heittää lehtiä pois. Niitä lehtiä oli kyllä hauska selailla. Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja viedä lehtikasansa jonnekin muiden iloksi.

Alla muutamia kuvia, joista tämä pohdinta sai alkunsa; kauniita lastenhuonekaluja englantilaisen Belle Maisonin valikoimista. Muistan kuinka hankala oli aikoinaan, 80-luvun puolivälissä, löytää talon tyyliin ja sisustukseen sopivia lastenhuonekaluja. Vauvansänky oli ihan perustavaraa ja sen jälkeen sain onneksi vanhan isovanhempien huvilalla olleen lastensängyn käyttööni ja lisäksi vanhan tavaran liikkeestä löytyi huonokuntoinen mutta hyvin kaunis talonpoikaissänky. Niiden kunnostamisessa olikin sitten aikamoinen homma. Mutta se kannatti! Hyvässä käytössä ovat sittemmin olleet ja vieläkin tallella.

Huvilasänky on mahdollisesti seuraavaksi matkalla Helsinkiin serkkuni pienen Sampsa pojan unipaikaksi. Mukavaa kun tradiotiot jatkuvat, siinä sängyssä on moni suvun jäsen nukkunut lapsuudessaan.Kuvat: Belle Maison

Ei kommentteja: