tiistai 25. toukokuuta 2010

SISUSTUSFILOSOFIAA

Postasin eilen tuonne Keltainen talo rannalla-blogiini kuvia kotoa teemalla kotinurkkia ja ajattelin laittaa tänne vielä tämän kuvan. Huone on tyttäreni vanha huone. Olen vähitellen tuonut sinne omia työ- ja harrastusjuttujani. Pintamateriaalit ovat vielä tyttären aikaisia ja kunhan saan inspiraation, vaihdan sinne tapetit ja otan seinäpaneloinnin pois. Tapetit ovat jo valmiina odottamassa.

Tässä on oikeastaan ihan hyvä esimerkki niistä elementeistä, mistä oma "sisustusfilosofiani" koostuu. Sitä voisi kutsua kaurapuuroa ja kaviaaria-tyyliksi:) Kaviaari ei ole suinkaan synonyyminä kalliille, tarkoitan vain uuden ja vanhan yhdistämistä.







Uutta ja vanhaa sekä erilaisia tyylejä löytyy tästäkin tilasta. Samaten itsetehtyjä, perittyjä ja omia vanhoja asioita. Vasemmalla olevan pikkutuolin on vanha paappani tehnyt äidilleni 80 vuotta sitten ja koristeena on vanhan mummuni kirjoma ristipistotyö. Omia töitäni ovat esim. isot enkelit.


Yksi tärkeä asia on myös värit. Vaikka toisaalta ihailen valkosia kauniita ja rauhallisia sisustuksia, en tiedä voisinko sellaisessa itse elää.


Todella tärkeä asia minulle sisustamisessa, mikä tästäkin kuvasta käy todella hyvin esille, on symmetria. Oli sitten minkälaisia tavaroita, sisustuksia, asetelmia jne. vain, niin symmetria on todella tärkeä asia kokonaisuuden kannalta. Sitä ei välttämättä tajua, huomaa tai tiedosta tilassa, se vain alitajuisesti tiedostaen muokkaantuu positiiviseksi ja miellyttäväksi visuaaliseksi elämykseksi tilasta.


Olen todella paljon pohdiskellut sisustamiseen liittyviä asioita jo tietysti ammattini kautta, mutta muutenkin se on nykyään todella mielenkiintoinen pohdinnan osa tätä nopeasti muuttuvan maailman havannointia. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja on mielenkiintoista seurata miten samat ilmiöt esiintyvät erilaisissa yhteyksissä.
Nykypäivän valtava sisustustyylien kirjo on todella hieno asia, kaikille löytyy varmasti jotain. Ja nykysuunnan mukainen persoonallisuuden painottaminen sisustamisessa on juuri sitä, mitä minä olen miettinyt vuosia. Tärkeintä on sisustaa itselleen omanlaisensa koti, oli se sitten ihan millainen vain. Ja se ajatus on kyllä minun "sisustusfilosofiani" aivan perimmäisenä lähtökohtana.


Muuten, jos ihmettelette mitä ihmettä tyynyt tekevät kirjahyllyssä, niin siinä on vain kätevät nukkumapaikat koirillemme. Ne ovat juuri oikean kokoiset kolot pienille koirille!

perjantai 21. toukokuuta 2010

LASTENHUONE

Lastenhuoneissa voi leikitellä väreillä ja kuvioilla. Nykyään saa kaikenlaisia hauskoja tapetteja, kuvatapetteja, tarroja ja kuvia lastenhuoneiden seinille. Lisäksi voi käyttää monenlaisia tapetteja samassa tilassa. Vain mielikuvitus on nykyään rajana seinäpintoja somistaessa.

Kuvat: Cote Maison



tiistai 18. toukokuuta 2010

YKSINKERTAISTA

Kaiken tavarapaljouden keskellä on joskus hyvä muistaa, että yksinkertainen on kaunista. Tässä kaunis asetelma Country Living-lehdestä.

Kuva: Country Living


sunnuntai 16. toukokuuta 2010

KYLPYHUONE

Kylpyhuoneremontteja tehdään sen verran harvakseltaan, että kovin radikaaleja ratkaisuja ei uskalleta tehdä. Tilan pitäisi kestää ajan haasteet. Pelkonahan on, että liian erikoiseen kyllästyy. Remontit ovat kalliita ja aikaavieviä ja onhan se täysin ymmärrettävää, että sellaiseen hommaan ei halua/voi kovin usein ryhtyä. Se on toisaalta sääli, sillä eikö olisi hauska aamulla kömpiä iloisenväriseen ja rohkeimmilla ideoilla sisustettuun tilaan?

Tässä muutama hauska esimerkki värikkäistä kylpyhuoneista.

Kuvat: Delpha




lauantai 15. toukokuuta 2010

UNTEN MAILLE

Piti tulla välillä sisälle "jäähylle" pihatöistä. Täällä on varjossa 30 astetta! On toisaalta aivan liian kuuma tehdä pihalla yhtään mitään muuta kuin istua varjosssa ja syödä jäätelöä. No, syksyn laiskuudesta nyt sakotetaan ja paikat pitää saada jokinlaiseen kuntoon ennen kesän tuloa. Innostuin laittamaan itselleni miniriikkisen kasvimaankin vuosien tauon jälkeen.

Zara Homelle on tullut ihania kesäuutuuksia ja näiden lakanoiden väliin olisi aivan ihana pujahtaa. Kesäisen raikasta ja värikästä.


Kuvat: Zara Home





perjantai 14. toukokuuta 2010

IDEOITA

Nämä hauskat Hilary Cosgroven tyynyt löytyivät Etsy Shopista. Materiaalina on käytetty vanhoja pukuja.

Kuvat: Hilary Cosgrove




torstai 13. toukokuuta 2010

IDEOITA SISUSTUKSEEN

Hollantilaisen VT Wonenin sivuilta löytää aina mielenkiintoisia sisustuksia ja roppakaupalla mainioita ideoita.

Erilaisia mittasuhteita yhdistämällä saa mielenkiintoisia sisustuksia ja tunnelmia aikaan. Hyvänä esimerkkinä ensimmäisen kuvan valtava lamppu pienen pöydän yläpuolella tai alempana olevassa kuvassa iso lintukello seinällä. Samaten toisen kuvan lautaset muodostavat kokonaisuutena selkeän vastakohdan hentoisille metallihuonekaluille.

Kuvat: VT Wonen



keskiviikko 12. toukokuuta 2010

KUKKAKUOSEJA

Värikkäillä yksityiskohdilla ja runsailla kuvioinneilla lohtii tilaa mielenkiintoa, tunnelmaa ja tyyliä. Kukkakuvioidut tekstiilit sekä raikkaat ja selkeät värit luovat kesäisen kepeää tunnelmaa tilaan. Kesäilmeen luominen kotiin ei tarvitse olla aikaavievä, hintava tai muutenkaan laaja ja kattava. Muutamalla koristetyynyllä tai vuodetekstiileillä loihtii jo kummasti kesäisiä kukkaketoja kotiinsa.




Nostalgie im Kinderzimmer on nettikauppa ja sieltä löytyy lapsille ja aikuisille sisustustavaran lisäksi vaatteita, koruja ja laukkuja.
Omaan kesäostoskoriini lisäisin vielä seuraavat tuotteet, varsinkin iki-ihanille kahvikupeille olisi melkein mahdoton sanoa ei.

maanantai 10. toukokuuta 2010

TIIVISTÄ TUNNELMAA MAKUUHUONEESEEN

Todella intensiivinen seinien väri ja vain muutaman värin käyttö yksityiskohdissa luo tähän makuuhuoneeseen erikoisen ja tiiviin tunnelman. Erilaisilla elementeillä on saatu lisää mielenkiintoa tilaan. Seinätaulun Japani-aihe jatkuu kirsikkapuuna ja oksana maljakossa. Rimpsuvarjostin rikkoo taas linjan. Olisi hauska nähdä koko tila; miten se on kokonaisuudessaan sisustettu.
Tämä on taas hyvä esimerkki miten muutamalla värillä saadaan rakennettua todella mielenkiintoinen visuaalinen ilme tilaan. Tosin seinien väritys varmaan jakaa mielipiteitä -minulle se taitaa olla aivan liian jotain!

Kuva: Svenska Dagbladet



Teeman värit:

lauantai 8. toukokuuta 2010

KESÄRETKILLE

Kesää odotellessa voi ihailla muutamaa hauskaa kesäideaa saksalaisen Wohnidee-lehdestä.

Kuvat: Wohnidee


torstai 6. toukokuuta 2010

VALAISINIDEOITA

Mitä tulee kun yhdistää vanhan peltimukin, liitutaulun ja muutaman kristallin/puupalan? Seinävalaisin tietysti! Nämä hauskuudet löytyivät Un Coeur en Provence-blogista.

Kuvat: Un Coeur en Provence




tiistai 4. toukokuuta 2010

ENGLANTILAISTA TYYLIÄ

Tasaisen taattua tyyliä Englannista: Laura Ashleyn kesäuutuuksia. Pinkki/lila ja limevihreä on hyvä väriyhdistelmä ja valkoinen tausta tuo ne lisäksi kauniisti esille.

Vasemman puoleisen kuvan matossa on kaunis kohokuvio ja se antaa tilalle luonnetta. Olen oikeastaan mattofani mutta meillä ei koirien takia ole kotona kuin muutama matto. Ja niitä muutamaa yritän sitten varjella. No, elämä on täynnä valintoja...
Nykyään on vain todella paljon kauniita mattoja saatavilla.

Muutama postaus sitten harmittelin televisioiden ulkonäköa; niitä vanhoja isoja mustia möhkäleitä. Onneksi on menty siinä asiassa parempaan suuntaan. Alimmassa kuvassa on kuitenkin aivan ihana "möhkäle". Minulle tuli siitä mieleen Teletapit. Tuollainen televisio olisi todella hauska yksityiskohta 60-70-lukujen "pophenkeen" sisustetussa kodissa. Aarnion Pastillituoli olisi tuon television kaveri numero yksi.
Valaisimien asetteluun kannattaa samassa kuvassa kiinnittää huomiota. Erilaisilla ja -värisillä varjostimilla on saatu mielenkiintoinen yksityiskohta tilaan.


Kannattaa käydä katsastamassa Laura Ashleyn kesäuutuuksia. Katalogi on massivinen melkein 300-sivuinen epos.


Teeman värit:

maanantai 3. toukokuuta 2010

SEINÄRUUSU

Tämä seinäviritelmä löytyi saksalaisen nettikaupan Impressionen sivuilta. Tällä idealla saisi sisustuksellisesti hankaliin paikkoihin edes seinälle jotakin ja samalla saisi hauskaa kolmiuloitteista ilmettä aikaan. Joskus vain on niin hankalia paikkoja, ettei niihin saa järkevästi yhtään mitään laitettua.

Väriyhdistelmänä pinkki/vaaleanpunainen/valkoinen-yhdistelmä on romanttinen ja raikas. Harmaa tasaisi hieman karamellimaisuutta ja taas vihreällä saisi kontrastia aikaan.

Kuva: Impressionen


sunnuntai 2. toukokuuta 2010

NETTIKAUPASSA

Tässä löytöjä ja ratkaisuja pieniin säilytyspulmiin ja järjestyksenpitoon Cox & Coxin nettikaupasta.

Kuvat: Cox & Cox

Leivonnaiset saa kauniisti esille leivostelineeseen.
Mainio teline nyt niin suosituille cupcakeseille.
Muffinsreseptejä kannattaa käydä kurkkaamassa ruotsalaisella
Dagens Muffin-nettisivuilla. Sieltä löytyy yli 800 muffinsreseptiä.
Suomennettujakin reseptejä on jo yli 300.

Kirjat järjestykseen nimikoimalla ne omalla leimalla.
Saa nähdä tuleeko koskaan kirjojen renessanssia.
Harvassa kodissa on enää edes kirjahyllyjäkään.
Itse olen säästänyt kaikki lapsuutenikin kirjat ja tyttövuosien
kirjoja on joskus vieläkin hauska lukea ihan nostalgia mielessä.

Nämä ovat hääkakkupaloille tarkoitettuja rasioita. Ne olisivat
hauskoja ja kauniita säilytysrasioina muillekin asioille.


Liput ja laput järjestykseen seinälle. Lähestyvät Lontoon
kesäolympialaiset ovat innostaneet suunnittelijoita
käyttämään Union Jack-lippua sisustuksen eri osa-alueilla.


Tämä oli ensinnäkin ulkonäöllisesti hauska idea, toisekseen
kätevä ja käytännöllinen ja kolmanneksi edullinen toteuttaa.
Kassi on helppo ottaa mukaan, se on kevyt ja tyhjänä taiteltuna
vie pienen tilan.

Nämä ovat kyllä yksiä hauskimpia naulakoita mitä olen nähnyt.
Olisi hauska yhdistelmä Cole & Sonin Woods-tapetin kanssa.

Tämä tuli mukaan vain sen vuoksi, että on hauska idea!
Tällä ei ole mitään muuta funktiota kuin olla kaunis esine.