tiistai 25. toukokuuta 2010

SISUSTUSFILOSOFIAA

Postasin eilen tuonne Keltainen talo rannalla-blogiini kuvia kotoa teemalla kotinurkkia ja ajattelin laittaa tänne vielä tämän kuvan. Huone on tyttäreni vanha huone. Olen vähitellen tuonut sinne omia työ- ja harrastusjuttujani. Pintamateriaalit ovat vielä tyttären aikaisia ja kunhan saan inspiraation, vaihdan sinne tapetit ja otan seinäpaneloinnin pois. Tapetit ovat jo valmiina odottamassa.

Tässä on oikeastaan ihan hyvä esimerkki niistä elementeistä, mistä oma "sisustusfilosofiani" koostuu. Sitä voisi kutsua kaurapuuroa ja kaviaaria-tyyliksi:) Kaviaari ei ole suinkaan synonyyminä kalliille, tarkoitan vain uuden ja vanhan yhdistämistä.Uutta ja vanhaa sekä erilaisia tyylejä löytyy tästäkin tilasta. Samaten itsetehtyjä, perittyjä ja omia vanhoja asioita. Vasemmalla olevan pikkutuolin on vanha paappani tehnyt äidilleni 80 vuotta sitten ja koristeena on vanhan mummuni kirjoma ristipistotyö. Omia töitäni ovat esim. isot enkelit.


Yksi tärkeä asia on myös värit. Vaikka toisaalta ihailen valkosia kauniita ja rauhallisia sisustuksia, en tiedä voisinko sellaisessa itse elää.


Todella tärkeä asia minulle sisustamisessa, mikä tästäkin kuvasta käy todella hyvin esille, on symmetria. Oli sitten minkälaisia tavaroita, sisustuksia, asetelmia jne. vain, niin symmetria on todella tärkeä asia kokonaisuuden kannalta. Sitä ei välttämättä tajua, huomaa tai tiedosta tilassa, se vain alitajuisesti tiedostaen muokkaantuu positiiviseksi ja miellyttäväksi visuaaliseksi elämykseksi tilasta.


Olen todella paljon pohdiskellut sisustamiseen liittyviä asioita jo tietysti ammattini kautta, mutta muutenkin se on nykyään todella mielenkiintoinen pohdinnan osa tätä nopeasti muuttuvan maailman havannointia. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja on mielenkiintoista seurata miten samat ilmiöt esiintyvät erilaisissa yhteyksissä.
Nykypäivän valtava sisustustyylien kirjo on todella hieno asia, kaikille löytyy varmasti jotain. Ja nykysuunnan mukainen persoonallisuuden painottaminen sisustamisessa on juuri sitä, mitä minä olen miettinyt vuosia. Tärkeintä on sisustaa itselleen omanlaisensa koti, oli se sitten ihan millainen vain. Ja se ajatus on kyllä minun "sisustusfilosofiani" aivan perimmäisenä lähtökohtana.


Muuten, jos ihmettelette mitä ihmettä tyynyt tekevät kirjahyllyssä, niin siinä on vain kätevät nukkumapaikat koirillemme. Ne ovat juuri oikean kokoiset kolot pienille koirille!

Ei kommentteja: