maanantai 6. syyskuuta 2010

Maanantaiaamun pohdintaa

Syksy tekee tuloaan ja luonnon värimaailma muuttuu hiljalleen ruskean,keltaisen ja punaisen eri sävyihin. Kodin sisustamisessakin kesän heleä väripaletti muuttuu syksyn myötä myös tummemmaksi. Harva kuitenkin sisustaa kotinsa vuodenaikojen mukaan, muutokset tapahtuvat pienissä yksityiskohdissa, tyynyissä, torkkutäkeissä ja pienissä sisustusesineissä.

Itse haluan kesällä mahdollsimman vähän tavaraa ympärilleni ja syksyn tullen taas talvipesän rakentamisvietti pääsee vauhtiin ja tekisi mieli hankkia jotain uutta pientä kivaa kotiin. Tämän syksyn hankinnaksi riitti tosin Pip Studion ihana vaaleanpunainen kahvikuppi ja murokulho ilahduttamaan pimeitä syys- ja talviaamuja.

Minulta kysytään usein, sisustanko kotiani ahkerasti. Vastaus siihen on: en! Se ei johdu siitä, että saan tehdä sitä ihan tarpeeksi paljon muutenkin, vaan siitä, että suurin osa tavaroista on jotenkin vihdoin löytänyt omat paikkansa ja kodin sisustus muokkaantunut vuosien saatossa omaa silmää miellyttäväksi kokonaisuudeksi. Eräskin peili seilasi vuosia eri tiloissa...
Toki tekemistäkin löytyy ja monta kohtaa mitä voisi muuttaa, mutta pääasiassa olen tyytyväinen miltä täällä näyttää ja tuntuu. Minusta täydellinen koti on ajan ja elämän patinaa, vuosien saatossa kerääntynyttä kerroksellisuutta ja paljon muistoja.

Tässä kuvakooste vielä viimeisiä kesäfiilistelyjä varten Better Homes and Gardens lehdestä. Pian suunnataan katseet joulukotia kohti. Ensimmäinen kuva on minusta aivan täydellinen!
5 kommenttia:

Henrietta kirjoitti...

Oi mitä namipaloja taas.
Minä en vaihda edes verhoja vuodenaikojen myötä,kenellä on tilaa säilyttää niin monia verhoja että vaihtaa monta kertaa vuodessa.Seinäni on maalattu sellaisilla väreillä että asunto menee niiden ansiosta kesät talvet eikä tarvii tehdää mitään suurempia muutoksia,tälläinen ratkaisu täällä.

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Heips!

Sama täällä verhojen ja muiden suhteen. Minusta on hyvä ratkaisu suunnitella kotinsa niin, että muutamilla pienillä muutoksilla saa sitä toivottua muutosta siten aikaan. Yleensä kun ei muutoksen tarvitse olla mikään iso juttu, että on tyytyväinen. Kuten minun kahvikupin hankintani:)
Mutta on niitäkin joilla on kesä/talvi matot ja verhot. Mutta kuten sanot, säilytystilaa vaaditaan isoille tavaramäärille ja ylimääräinen säilytystila on yleensä aina kortilla:(

Inkivääri kirjoitti...

Ihania kuvia taas:)

Minulla kaikki iso sisustus on aika lailla pysyvää ja useimmissa huoneissa kaikki, mutta kuistin, keittiön ja olohuoneen verhot vaihdan talveksi. Kepeät vaaleat kesäverhot alkavat tuntua syksyn edetessä ja ilmojen kylmentyessä kertakaikkiaan liian kylmiltä. Olkkariin vaihdan vielä tummanpunaiset matotkin kesän sinisten tilalle ja heti tuntuu lämpimämmältä jalan alla. Muiden huoneiden tekstiilien väritys on neutraalimpi ja käy säällä kuin säällä:)

Tarja Kankaanpää-Salonen kirjoitti...

Jeps, kesällä haluaa kepeitä värejä ja syksyn ja talven tullessa haluaa taas lämpöä ja tunnelmaa kotiin:)
Ainoa minne vaihdan verhoja, on keittiö. Siellä on vain yksi ikkuna ja kun siellä aina ollaan, on sinne hauska vaihtaa silloin tällöin verhot. Oikeastaan meillä ei ole verhoja edes kaikissa ikkunoissa nyt kun aloin tätä asiaa pohtia:):)
Punainen matto on kaunis ja antaa tilaan lämpöä - meillä on tyttären huoneessa kauniin tummanpunainen nukkamatto.

jendina kirjoitti...

Ihanaa löytää blogeja, joissa on värejä! Tuo valkoinen ja rustiikkinen maalaisrmantiikka on kyllä nättiä, mutta tuntuu, että on täysin samanlainen kodissa kuin kodissa. Itse kaipaan ympärilleni värejä, pastellien hehkua ennen kaikkea :) Pidin eniten ensimmäisestä ja toisesta kuvasta, nam! Taidan kyllä pitäytyä pastelleissa talvellakin, mutta kaveriksi voin ottaa muutaman syvemmän värin :)